Κυριακή, 25/2/2018, Περίπτερο 14


1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - 11:00 – 12:00


 "Προζύμια ως λειτουργικός παράγοντας στην αρτοποιία και ο ρόλος τους στην διαμόρφωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών"

Εισηγητές: 

  • Μ. Ορεστίδης - Τεχν.Τροφ. 25 Ετη βιομηχανική και ερευνητική εμπειρία
  • Ε. Κωνσταντίνη -Βιοτεχνολόγος MSc, Sensory Evaluation Άρτου

Διάρκεια μαζί με ερωτήσεις κοινού: 1ώρα

Θα υπάρχουν προϊόντα με και χωρίς προζύμια έτοιμα  τα οποία μετά την εισήγηση θα αξιολογηθούν τεχνικά απ τους εισηγητές .Θα ακολουθήσει οργανοληπτική αξιολόγηση και ανάλυση επί των αποτελεσμάτων από τους ομιλητές.

 

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - 12:00 – 13:00​​​​​​​


"Εναλλακτικές γλυκαντικές ύλες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική αλεύρου"

Εισηγητής: Δ. Παπαπαναγής – Τεχν. Τροφ. 20ετή βιομηχανική εμπειρία

Διάρκεια μαζί με  ερωτήσεις κοινού: 1ώρα

Θα υπάρχουν προϊόντα  έτοιμα  τα οποία μετά την εισήγηση θα αξιολογηθούν τεχνικά απ τους εισηγητές .Θα ακολουθήσει οργανοληπτική αξιολόγηση και ανάλυση επί των αποτελεσμάτων από τους ομιλητές.

 

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  - 13:00 – 14:00


"Γλυκά και παγωτά ελεύθερα ζάχαρης" 

Επίδειξη γλυπτικής-παραγωγής καραμέλας χωρίς ζάχαρη και εφαρμογή της σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής . 

Εισηγητές:

  • Γ. Σμαρνάκης -Τεχν.Τροφ. 25 Ετη βιομηχανική και ερευνητική εμπειρία
  • Σ. Γιαπιτζης -Τεχν. Τροφ, Μαστερ Pastry Chef

Διάρκεια μαζί με  ερωτήσεις κοινού: 1ώρα

 

4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - 14:00 – 15:00


"Προϊόντα ελεύθερα γλουτένης και πως θα προστατευτούμε από την διασταυρούμενη επιμόλυνση"

Εισηγητές:

  • Έλενα Σακαρέλη Τεχν. Τροφίμων
  • σε Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Κοιλιοκάκης

Διάρκεια μαζί με  ερωτήσεις κοινού: 1ώρα