CIBOTEC

Η CIBOTEC ιδρύθηκε το 2012 από τον Ανέστη Πάρσαλη και τον Ανδρέα Καρατζά και έχει την έδρα της στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα της επικεντρώνεται και ερευνά τα συστατικά τροφίμων που απευθύνονται στην διατροφή για ειδικούς σκοπούς. Συνεργάζεται με ανθρώπους αφοσιωμένους και καταρτισμένους στην επιστήμη και τεχνολογία των τροφίμων με στόχο την ποιότητα στη διατροφή και την υγεία.

Με αφετηρία την ειδική διατροφή ατόμων και την περιορισμένη διάθεση στην ελληνική αγορά τροφίμων που την εξασφαλίζουν, η CIBOTEC από την εμβρυική της ακόμη μορφή ακολούθησε τον free from προσανατολισμό. Πρόκειται για μια κατεύθυνση που οδήγησε στην ανάπτυξη της CIBO MINUS και εν προκειμένου για προϊόντα ζαχαροπλαστικής που διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα ως προς συγκεκριμένα θεμελιώδη συστατικά τους. Ο σχεδιασμός αυτών των ξεχωριστών προϊόντων πηγάζει από τα υφιστάμενα διατροφικά μοντέλα που είτε ακολουθούνται κατ’ επιλογή (καθεστώς υγιεινής διατροφής) είτε κατ’ ανάγκη όπως στην περίπτωση της αλλεργίας, της δυσανεξίας ή των σχετιζόμενων με τη διατροφή παθήσεων (σακχαρώδης διαβήτης, υπερχοληστεριναιμία). Τα CIBO MINUS προϊόντα είναι ελεύθερα γλουτένης και ζάχαρης και παρασκευάζονται με μειωμένη αναλογία λιπαρής φάσης (βούτυρο, κρέμα γάλακτος και φυτικά έλαια) σε σύγκριση με τα συμβατικά προϊόντα. Δύναται να παρασκευαστούν με φυτικά έλαια που είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα περιορίζοντας την περιεκτικότητα του κορεσμένου λίπους. Όλα τα συστατικά της σειράς CIBO MINUS είναι 100% μη γενετικώς τροποποιημένα.