Ημερίδα “free from…”: Οι αλήθειες για τα προϊόντα «χωρίς»!


Η έκφραση «free from» έχει εισχωρήσει πλέον όχι μόνο στη γλώσσα που μιλάμε αλλά και στην κουλτούρα της εποχής μας, κυρίως σε ότι αφορά την υγιεινή διατροφή. Σήμερα, πολλά διατροφικά προϊόντα φέρουν την ένδειξη, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, vegan ή και οποιοδήποτε άλλο συστατικό με σκοπό να συνάδουν με τη νέα τάση της εποχής.

Γνωρίζουν όμως οι επαγγελματίες της γαστρονομίας τις αλήθειες που πιστοποιούν με ακρίβεια τον όρο «χωρίς», ώστε τα προϊόντα αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά και να αξιοποιηθούν κατάλληλα; Υπάρχει νομικό πλαίσιο που διασφαλίζει τη διακίνησή τους στην αγορά, αλλά και τους κανόνες υγειινής που θα πρέπει να τηρούνται;

Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά θα δοθεί στην Ημερίδα «free from…», η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της έκθεσης ARTOZYMA 2020 στις 22 Φεβρουαρίου στο Περίπτερο 13, Seminars & Workshops Area και απευθύνεται στους επαγγελματίες της αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και εστίασης. Εξειδικευμένοι ομιλητές, επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν για όλες τις πτυχές του θέματος που αφορούν τόσο στην υγεία και στη διατροφή όσο και στην παραπληροφόρηση, ώστε οι συμμετέχοντες να μάθουν να ξεχωρίζουν τα πραγματικά «free from» προϊόντα από τα δήθεν «υγιεινά υποκατατάστατα».

Την ημερίδα οργανώνει η HELEXPO με την αιγίδα της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του «Free from…» παρακάτω