Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής


Ένας διαγωνισμός έκπληξη… Με την υπογραφή κορυφαίων pastry chef!

Πολλών αστέρων θα είναι ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής που θα διοργανώσει η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος στο πλαίσιο της έκθεσης Artozyma.

Κορυφαίοι και αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο pastry chefs θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή που θα αναδείξει τις πιο γλυκές δημιουργίες, τόσο στην μαθητική κατηγορία στις 22 Φεβρουαρίου όσο και στην επαγγελματική στις 23.

   

Μέσα από το διαγωνισμό θα συγκροτηθεί μια ομάδα Ελλήνων ζαχαροπλαστών που θα εκπροσωπεί την χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ένας τέτοιος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στα πρότυπα ανάλογων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

 

Κατηγορίες Διαγωνισμού


ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2/2020 ώρα 10:30-18:30
Δημιουργικό πιάτο με Ελληνικά Προϊόντα Ελεύθερη Επιλογή του διαγωνιζόμενου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΟΜΑΔΑ 2 +1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2/2020 ώρα 10:30-18:00

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε ομαδικό επίπεδο, οι ομάδες θα αποτελούνται από δύο (2) ζαχαροπλάστες και έναν (1) βοηθό. Οι ομάδες θα διαγωνιστούν στα εξής,

  • Γλυπτό αποτελούμενο από καραμέλα, σοκολάτα & ζαχαρόπαστα συνδυαστικά & τα τρία (3) υλικά ή συνδυασμό αυτών με ελεύθερο θέμα. (διαστάσεις αναφέρονται παρακάτω στους ειδικούς όρους)
  • Δημιουργία τούρτας για γευστική δοκιμή με ελεύθερο θέμα.
  • Πιάτο Εστιατορίου αποτελούμενο από Ελληνικά προϊόντα.

 


Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα απαρτίζεται από τους:

   
Florent Cantaut   Martin Chiffers   Bruno Couret
Γάλλος pastry chef, βραβευμένος με αστέρι Μichelin   κορυφαίος Βρετανός pastry chef που μαζί με την ομάδα του έχει κερδίσει το European Pastry Cup Coupe du Monde de la Patisserie τα έτη 2012 & 2014   διεθνώς αναγνωρισμένος Γάλλος pastry chef με μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο. Από το 2017 είναι Global Sales Director, Culinary Advisor & Pastry Chef της εταιρείας ζαχαροπλαστικής Flavors & Chefs
     
Χρήστος Βέργαδος   Γιάννης Γιάχος    
σπουδαίος pastry chef, δημιουργός μενού γλυκών και τεχνικός σύμβουλος ζαχαροπλαστικής για κορυφαία εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, γνωστός και για τις επιδείξεις Sweet   καταξιωμένος pastry chef με μεγάλη πορεία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και Executive pastry chef του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Βeach Ηotel από το 2014    

 


https://www.facebook.com/events/582538622577369/