Επιστημονική Ημερίδα, “Τα (+) και τα (-) στην αρτοποιία & ζαχαροπλαστική ”


Από Την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων

Κυριακή  23/02/2020   12.00-15.00, Seminars & Workshops Area, Περίπτερο 13

  • 1η Ενότητα  Προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής 12.30-13.30
    Συντονιστής : Λαζαρίδου Κορίνα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Γ.Γραμματέας π.τ. ΠΕΤΕΤ

    Συμμετέχοντες-Ομιλητές:

    Σμαρνάκης Ιωάννης, Τεχνολόγος Τροφίμων, Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ, Δ/ντης Εργοστασίου και R&D , Λάβδας Α.Ε. Ζαχαρώδη
    Θέμα: Σύγχρονες διατροφικές τάσεις ως ευκαιρία καινοτομίας στην αρτοζαχαροπλαστική

    Λαζαρίδου Αθηνά , Αν. Καθηγήτρια, Διευθύντρια εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων, τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ
    Θέμα: Εμπλουτισμός αρτοσκευασμάτων με Β-γλυκανες δημητριακών: πλεονεκτήματα και προκλήσεις για τη βιομηχανία τροφιμων

    Εύα Κωσταντίνη, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων
    Θέμα: Ενκαψυλιωμένες και spay αρωματικές ύλες

    Μαραντίδου Σύλβια, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων Lead Auditor TUV Austria Hellas
    Θέμα: Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας στην Αρτοποιία


     

  • 2η Ενότητα Προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αρτοζαχαροπλαστικής 13.45-14.45
    Συντονίστής: Σακαρέλη Έλενα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Πρόεδρος π.τ. ΠΕΤΕΤ

    Συμμετέχοντες-Ομιλητές:

    Ελένη Καλογιάννη, Επ. Καθηγήτρια, Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος
    Θέμα: Αντικατάσταση υδρογονωμένων λιπών

    Μαλιώκα Έλενα, Τεχνολόγος Τροφίμων, Σύμβουλος Ποιότητας, Υγιεινής και Ασφάλειας, Ταμίας π.τ. ΠΕΤΕΤ
    Θέμα: Νέες τάσεις μείωση αλλεργιογόνων ουσιών και αλατιού στην αρτοζαχαροπλαστική

    Γαβριηλίδου Μαρία, Τεχνολόγος Τροφίμων, ΕΦΕΤ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
    Θέμα: Το νομοθετικό πλαίσιο για τον περιορισμό της παρουσίας ακρυλαμιδίου σε προϊόντα αρτοποιία

    Ζηνοβιάδου Κυριακή, Perrotis College-Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Assistant Professor, Department of Food Science & Technology Chair of the new ‘Food Product & Business Development’
    Θέμα: Free from………….. αλλά full  σε όγκο, δομή και γεύση