
Bakery Lab - Masterclasses «Όχι μόνο Φρέσκο, αλλά και Νόστιμο»
Περίπτερο 13 - Καθημερινά 2 - 4 Απριλίου
Τα Masterclasses με τίτλο «Όχι μόνο Φρέσκο, αλλά και Νόστιμο», είναι ένα τριήμερο μαθημάτων για αρτοποιήματα με ψωμιά και άλλες προτάσεις από τον ελληνικό φούρνο. Πρόκειται για μια συνεχή εναλλαγή θεωρίας και πρακτικής με στόχο την παρουσίαση τρόπων και τεχνικών για την αρτοποιία που επικεντρώνεται εκτός από το φρέσκο και τη γεύση, στη νοστιμιά και στην ποιότητα της διατροφής μας.
![]() |
![]() |
Ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου και συνεχίζονται καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης Artozyma με την προετοιμασία και παρασκευή του προζυμένιου ψωμιού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλοι τύποι ελληνικού ψωμιού, το ελληνικό πρωινό στο φούρνο με παραδοσιακές ελληνικές πίτες, σάντουιτς και σύγχρονα αρτοποιήματα.
Στη διάρκεια του τριημέρου η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας θα παρουσιάσει επίσης το Ψωμί της Πινακωτής, ενώ οι συμμετέχοντες στα Masterclasses, θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να συνομιλήσουν με τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, αλλά και να αποκτήσουν τις συνταγές των αρτοποιημάτων που παρουσιάζονται.
BAKERY LAB ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ
|
Σάββατο 2 Απριλίου |
|
---|---|---|
10:30-11:30 |
Καλτσούνι Ανεβατό |
Διονύσης Βογιατζής |
|
Καλτσούνι Λιχναράκι |
Μανώλης Καλαΐτζάκης |
11:30-12:30 |
Κρουασάν Φυλλοποίηση |
Γιάννης Δρόσος |
12:45-13:45 |
Ψωμί του Τόστ |
|
14:00-15:00 |
Προζυμένιο φωμί |
Στάθης Κατωπόδις |
15:00-16:00 |
Καλτσούνι Ανεβατό |
Διονύσης Βογιατζής |
|
Καλτσούνι Λιχναράκι |
Μανώλης Καλαΐτζάκης |
16:00-17:00 |
Κρουασάν Φυλλοποίηση |
Γιάννης Δρόσος |
17:00-18:00 |
Προζυμένιο φωμί |
Στάθης Κατωπόδις |
18:00-19:00 |
Ψωμί του Τόστ |
|
|
Κυριακή 3 Απριλίου |
|
10:30-11:30 |
Ψωμί του Τόστ |
Σείριος Καίσαρης |
11:30-12:30 |
Προζυμένιο φωμί |
Στάθης Κατωπόδις |
12:45-13:45 |
Καλτσούνι Ανεβατό |
Διονύσης Βογιατζής |
|
Καλτσούνι Λιχναράκι |
Μανώλης Καλαΐτζάκης |
14:00-15:00 |
Κρουασάν Φυλλοποίηση |
Γιάννης Δρόσος |
15:00-16:00 | Ψωμί του Τόστ 1. Με παντζάρι & Άνθρακα 2. Με κουρκουμά & άνθρακα |
Σείριος Καίσαρης |
16:00-17:00 |
Προζυμένιο φωμί |
Στάθης Κατωπόδις |
17:00-18:00 |
Καλτσούνι Ανεβατό |
Διονύσης Βογιατζής |
|
Καλτσούνι Λιχναράκι |
Μανώλης Καλαΐτζάκης |
18:00-19:00 |
Κρουασάν Φυλλοποίηση |
Γιάννης Δρόσος |
|
Δευτέρα 4 Απριλίου |
|
10:30-11:30 |
Προζυμένιο φωμί |
Στάθης Κατωπόδις |
11:30-12:30 |
Καλτσούνι Ανεβατό |
Διονύσης Βογιατζής |
|
Καλτσούνι Λιχναράκι |
Μανώλης Καλαΐτζάκης |
13:00-14:00 |
Κρουασάν Φυλλοποίηση |
Γιάννης Δρόσος |
15:00-16:00 |
Ψωμί του Τόστ |
Σείριος Καίσαρης |